vineri, 5 august 2011

Creme, uleiuri pentru masaj anticelulitic

Va vom prezenta in continuare o parte din produsele pe care le folosim la efectuarea masajului anticelulitic si drenajului limfatic. Dupa cum prezentam in articolul dedicat masajului anticelulitic , beneficiile unui astfel de masaj sunt numeroase in combaterea aspectului de coaja de portocala al pielii. In afara de miscarile mecanice specifice, o foarte mare importanta o au produsele cu care se actioneaza.
Ingredientele cunoscute ca avand un efect potentiator pentru masaj sunt:
- boia/paprika/piper
- cafeina/guarana
- alge marine
- scortisoara
Din cele mentionate mai sus, cremele, uleiurile si gelurile cu extract de boia/paprika/piper au efect de incalzire locala si temporara a tegumentului unde au fost aplicate, fiind adesea cunoscute sub denumirea de "termoreductoare". Practic, exatractele "picante" actioneaza asupra pielii, stimuland puternic microcirculatia din straturile profunde dermice. Stimularea circulatiei inseamna arderea celulelor adipoase care formeaza inesteticul efect de "coaja de portocala". Astfel, efectul mecanic al masajului este puternic potentat de efectul termic al cremelor si uleiurilor termoreductoare.
De aceea, pentru efectuarea acestui tip de masaj, am ales sa folosim un ulei profesional pe baza de extract de boia, produs din substante farmaceutice. Nu contine componente artificiale pentru culoare sau aroma, si nici substante de origine animala (vezi imagine).

In afara de masajul propriu-zis cu un produs special, consideram ca un aspect foarte important si adesea ignorat este gomajul "pre-masaj". Gomajul (peeling-ul) prin actiunea lui de indepartare a celulelor moarte, faciliteaza absorbtia substantelor active la nivelul dermului in faza de masaj. De aceea, consideram ca efectuarea unui gomaj inaintea efectuarii masajului reprezinta un factor suplimentar pentru combaterea rapida si eficienta a celulitei.Pentru efectuarea gomajului, folosim o crema exfolianta pe baza de alge marine. Granulele din alge marine si samburi de piersici exercita un efect de cojire asupra pielii, improspateaza epiderma si ajuta la regenerarea celulelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu